• Pupillen B/C/mini van Climax winnen Finale Stedenwedstrijd

    Peter Navarro/Climax

Jongste pupillen Climax winnen Finale Stedenwedstrijd

11-09-2017, 08:50 | Lezersnieuws | Atletiekvereniging Climax, Gert Beuving, Public Relations

Op zaterdag 9 september organiseerde Climax de Finale van de Athletics Champs stedenwedstrijden in Ede. Het Climax B/C/mini pupillen team ging er zelfs met de eerste prijs vandoor! Andere teams werden bij de A pupillen 3e,4e en 8e en bij de B/C/mini pupillen 7e.

In totaal hadden zich bijna 200 pupillen ingeschreven voor de wedstrijd, waaronder ruim 40 pupillen van Climax. De B/C/mini pupillen teams van Climax hadden al eerder bij de stedenwedstrijden laten zien de sterktste te zijn. Het team met Sebastiaan Haagsma (JPB), Damian Jonkers (JPmini), Lorena Jonkers (MPB), Silvijn Laarhoven (JPC), Larissa Middelhoven (MPC), Jenthe Prummel (MPB), Sjoerd van Rheenen (JPmini) en Tessa Visch (MPC) ging zaterdag met de grootste beker naar huis. Larissa Middelhoven verbeterde haar eigen Athletics Champs record naar 19.00 meter. Lorena Jonkers evenaarde het Athletics Champs record op hurkhoogspringen met een hoogte van 95 cm.

Maar ook het tweede team bij de B/C/mini pupillen, die alleen maar bestond uit mini en C pupillen, wist een hele mooie middenmoot klassering neer te zetten door op de zevende plaats te eindigen. Dit team bestond uit Sophie Ansink (MPmini), Finn Dekker (JPC), Celisa Feenstra (MPmini), Jarno Gerritsen (JPC), Suzanne Hasselaar (MPC), Sayari Kinuthia (MPmini) en Hailey Olthof (MPmini). Bijzonder aan dit team is, dat drie kinderen voor het eerst meededen aan een wedstrijd. Extra knap dus! Jarno verbeterde opnieuw zijn Athletics Champs records door met hurkhoogspringen over 95 cm heen te springen en met de medicienbal naar 5.80 meter te stoten.