• Rob de Nijs

  Berend Cornel
 • Rob de Nijs

  Berend Cornel
 • Alexander House Band

  Berend Cornel
 • Gitarist Eelco Benink

  Berend Cornel

Het dak ging er bijna af op de Alexanderschool

18-06-2017, 14:20 | Lezersnieuws | Berend Cornel

Benefietconcert Rob de Nijs groot succes

Zaterdag 17 juni, Alexanderschool Bennekom.

Het werd een avond om nooit meer te vergeten. Het benefietconcert met Rob de Nijs, de Alexander House Band en DJ Remco. De aanleiding voor de avond was het nieuwe schoolplein waar door de Alexanderschool op allerlei manieren geld voor ingezameld wordt. Rob de Nijs, ouder van een van de kinderen, had aangeboden om een keer te komen zingen. Daarnaast namen twee andere ouders van school, Michael de Viso en Eelco Benink het initiatief om een 6-koppige gelegenheidsband te vormen met allen muzikanten uit de regio.

Al vroeg in de avond stonden de eerste fans reeds voor de deur. DJ Remco trapte af en daarna nam de Alexander House Band het over om het publiek op te warmen voor het optreden van Rob de Nijs. Rond half tien was het dan zover en zorgde Rob de Nijs ervoor dat het dak er bijna afging. Gezien de hitte binnen was dit absoluut geen overbodige luxe geweest. Ruim een uur lang werd er uit volle borst meegezongen met al zijn bekende hits.

Daarna was de Alexander House Band weer aan de beurt en zij speelden heerlijke soul-funk muziek waar lekker op gedanst kon worden. Na een dankwoord en de gebruikelijke bloemen speelde de band nog een paar nummers als toegift maar toen kwam er toch echt een eind aan dit bijzondere feest. De zaal stroomde langzaam leeg en bijna iedereen ging weer huiswaarts. Maar op school moest er eerst nog worden opgeruimd zodat er maandag weer 'gewoon' lesgegeven kan worden. Al zal iedereen die erbij was, de herinnering aan een bijzondere avond voorlopig nog vers in de gedachte hebben als ze komende week de school weer binnen lopen. De opbrengst van de avond zal binnenkort bekend gemaakt worden.