• Concert Vrijwillig Muziek- en Tamboerkorps van de Verbindingsdienst

    H. Buitendam

Geslaagd concert Verbindingsdienst

27-05-2017, 17:20 | Lezersnieuws | VMTKV

Zaterdag 20 mei heeft het VMTKV voor een volle zaal een prachtig concert gegeven. Ruim 200 bezoekers hebben genoten van het gevarieerde programma van orkest en tamboers. Het orkest dat sinds september 2016 onder leiding van Roger Ritzen staat, heeft een mooie muzikale ontwikkeling doorgemaakt. De tamboers, onder leiding van Peter Semmeling, openden het concert met Trommars nr. 1. Het orkest speelde vervolgens Land of Hope and Glory. Frisse marsen, zoals San Lorenzo en Die Burgwache wisselden verder af met meer gedragen klanken en concertstukken, zoals Air van J.S. Bach, Soldaat van Oranje en The Olympic Spirit. Tamboers en orkest speelden verschillende stukken samen, waaronder Fascinating Drums. De 11-jarige Mathijs Semmeling speelde hierbij als gastspeler met verve de drumsolo. Met Treinritme, gespeeld door de tamboers, waande het publiek zich in de buurt van een treinstation. Ook humor was er te vinden in het programma met Concerto for Triangle. Het concert werd afgesloten met het spelen en zingen van de defileermars van de Verbindingstroepen. Als toegift werd Castaldo Nova gespeeld, waarbij de dirigent testte of het klappende publiek net zo goed op het stokje lette als de blazers en tamboers. Kortom, een gezellige en zeer geslaagde concertavond van het VMTKV.

De avond was zo geslaagd dat het VMTKV heeft besloten om jaarlijks een concertavond te organiseren. De datum voor volgend jaar staat al vast: zaterdag 7 april 2018.

Wilt u meer weten over het VMTKV of zou u de blazers of de tamboers willen komen versterken, neem dan contact op met het Management Team via vmtkv@outlook.com. Belangstellenden en nieuwe leden zijn van harte welkom. Er wordt op woensdagavond geoefend op de Generaal Winkelman Kazerne te Harskamp van 19.30 uur tot 21.30 uur.