• Kunstwerk

Expositie Juliette Calis

08-10-2015, 13:00 | Lezersnieuws | Cultura

In de Stadswinkel (Molenstraat 45) is vanaf maandag 19 oktober een expositie van Juliette Calis te zien. Juliette is docent beeldende kunst bij Kunstencentrum Cultura. De expositie bestaat uit acht ingelijste en afgedrukte prenten (formaat 100 x 70 cm). De prenten zijn een onderdeel van de grotere prentententoonstelling 'Sprookjestaferelen van achter de Gindse Heuvels', een schrijf- en tekenproject waarbij toeschouwers worden uitgenodigd om (naar aanleiding van de taferelen op de prenten) zelf een verhaal, fabel of een sprookje te schrijven. Per MP3 speler is te beluisteren hoe dat in zijn werk gaat.

Aan de hand van de tentoongestelde prenten is tevens te zien hoe Juliette met de hand geschilderd en getekend werk op speelse en ingenieuze wijze heeft bewerkt in het digitale grafische programma Adobe Photoshop.

Cursus

Tijdens de expositie worden er ook prentenboeken en werken getoond die cursisten van de cursus Ontwerpen en Illustreren in het vorig seizoen hebben gemaakt. In de cursus, die na de herfstvakantie van start gaat, kunnen cursisten deze werkwijze ook leren. In eerste instantie wordt er handmatig getekend en geschilderd in het schildersatelier van Kunstencentrum Cultura. Materiaal is onder meer: viltstift, potlood, rotringpen en Oost-Indische inkt, oliepastel, ecoline en aquarelverf op papier. Daarnaast worden linosneden gedrukt en collagetechniek toegepast.

Gratis proefles

Aansluitend op deze expositie kunnen belangstellenden zich inschrijven voor een gratis proefles Ontwerpen en illustreren die gegeven zal worden op de dinsdagavond 13 oktober van 19.30 uur tot 22.00 uur in lokaal 1.17. in Cultura. Ook in de herfstvakantie, op dinsdagmiddag 20 oktober, wordt er een gratis proefles gegeven van 13.00 uur tot 15.30 uur. Kinderen zijn ook van harte welkom. Cursisten leren hoe ze een zelfgeschreven verhaal kunnen illustreren of gaan aan de slag met een kleine ontwerpopdracht waarvan ze het digitale eindresultaat in de vervolglessen kunnen verwerven.