• De laadpaal van De Roek Vakantiebungalows laadt hier twee auto's tegelijk.

Eerste openbare laadpaal voor elektrische auto's in Otterlo bij De Roek

08-11-2015, 21:51 | Lezersnieuws | De Roek

Recreatiebedrijf De Roek Vakantiebungalows te Otterlo heeft op haar terrein een laadpaal voor elektrische auto's geplaatst. Het betreft een duo laadpaal waarmee twee elektrische auto's tegelijk geladen kunnen worden. De paal is openbaar dus ook elektrische autobezitters die geen gast van de Roek zijn mogen van de paal gebruik maken. De paal is een 22 kw lader, dat betekent dat bij een bijna lege accu de laadtijd ongeveer 4 uur is.

De geleverde elektriciteit neemt De Roek af van een duurzame energieleverancier. Daarnaast voorzien de 51 zonnepanelen van De Roek ook in een belangrijk deel van de eigen elektriciteitsvoorziening en is het de bedoeling dit in 2016 nog met 60 zonnepanelen uit te breiden.

De laadpaal van De Roek is de eerste openbare laadpaal in Otterlo. Volgens Jos van der Panne van De Roek is dat met het toenemend aantal elektrische auto's in Nederland veel te weinig. Hij benadrukt dat de aanwezigheid van openbare elektrische laadpalen voor een dorp als Otterlo met haar vele toeristische gasten eigenlijk een basisvoorziening is.

Uitbreiding is dan ook wenselijk. De voorkeur gaat daarbij uit naar snelladers. Gezien de forse investeringen die hiermee gepaard gaan, ligt hier volgens van der Panne een taak voor de gemeente Ede en marktaanbieders van laadpalen.

Over of er snel laadpalen in Otterlo bijkomen is Van der Panne optimistisch gestemd. "Meer laadpalen past immers naadloos in de duurzaamheidsambities van de gemeente Ede," zo stelt hij tot slot.