• Sebo Nienhuis (l) verslaat Robert Degenhart

  • Wim Bomhof (l) wint van Kees van der Dussen

  • Ruben de Vries (l) straft Ben Verduyn af

Dominic van Dijk herneemt koppositie bij Schaakvereniging De Cirkel

07-10-2015, 15:01 | Lezersnieuws | Herman van den Akker

Dominic van Dijk heeft met een overwinning op Alfred Gaasbeek de eerste plaats heroverd. In de tijdnoodfase wist van Dijk de juiste zetten te vinden en zijn pluspion te verzilveren.

De grootste stijger op de ranglijst, Egbert Aalbers, speelde een Indische opening tegen koploper Johan de Lange. Hij kreeg een klein voordeel toen de Lange de stelling open gooide en met een zwakke pion bleef zitten. Uiteindelijk bleek na afruilen van de lopers en een aantal pionnen dit voordeel niet genoeg om winst te behalen, waarna de vrede werd gesloten.

Ben Verduyn moest na een veel te voorzichtige opening de partij laten aan jongeling Ruben de Vries.

De Vries strafte het passieve spel van Verduyn kordaat af. ,,Een meer dan verdiende overwinning voor Ruben", gaf Verduyn na afloop toe.

In een Catalaan gingen Ben Zee en Fedde Kingma er eens goed voor zitten. Zee, spelend met de witte stukken, kreeg door zijn loperpaar en meer ruimte, licht voordeel in het middenspel. Hij besloot een kwaliteit te offeren. ,,Ik kon achteraf gezien niet profiteren van dit offer, maar ook zwart kon de partij niet naar zich toe trekken", analyseerde Ben Zee de partij.

Marnix Lukasse versloeg in een partij met vele tactische verwikkelingen Herman van den Akker. Hoewel van den Akker optisch beter stond, wist Lukasse met één krachtzet de partij volledig naar zich toe te trekken. Van den Akker kon kiezen tussen mat, torenverlies of dameverlies. In het zicht hiervan gaf hij de partij op.

De stand aan kop:

1. Dominic van Dijk 248

2. Johan de Lange 228

3. Egbert Aalbers 212

4. Marnix Lukasse 202

5. Herman van den Akker 172

6. Fedde Kingma 170

7. Bert Dijker 168

8. Alfred Gaasbeek 167

9. Eip Janssen 167

10. Hans van de Weteringh 150

Contact

De Cirkel schaakt elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur in de Open Hof, Hoflaan 2 in Ede. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Inlichtingen bij wedstrijdleider Herman van den Akker (tel. 06 54697081; e-mail wedstrijdleiderdecirkelatgmail.com) of dinsdag in de speelzaal. De jeugdafdeling start om 18.45 uur, inlichtingen kunnen worden verkregen bij Ben Verduyn, telefoon (0318)617912 of dinsdag in de speelzaal. Op maandagmiddag vanaf 13.30 uur is er een seniorencompetitie voor 50-plussers. Inlichtingen bij Ben Verduyn (0318)617912 of maandag in de speelzaal.