• Wijkopenautos

Is de particuliere autoverkoop iets voor jou?

03-07-2017, 10:19 | Lezersnieuws |

Voor een goede prijs voor je auto, koop of verkoop je hem particulier. Niet alleen omdat je dan zelf de prijs kunt bepalen, maar ook omdat een auto bij de dealer veel duurder is. In de verkoopprijs bij de autodealer is vanzelfsprekend een percentage winst meegerekend, maar behalve dat zijn er nog andere factoren die het prijsverschil verklaren? En is de particuliere autoverkoop daadwerkelijk lucratiever?

Bij zowel de particuliere verkoop als bij de dealer zijn er een aantal basis factoren die de waarde van een tweedehands auto bepalen. Het merk, model en bouwjaar zijn veruit het meest bepalend in het berekenen van de huidige occasionwaarde. Met behulp van deze autogegevens en de ANWB koerslijsten heeft men een indicatie van de huidige autowaarde, in de volksmond ook wel de dagwaarde genoemd. Tegenwoordig zijn er handige tools, zoals

Wijkopenautos.nl

, waar je simpelweg het kenteken kunt invullen en direct de dagwaarde van de occasion ontvangt.

De dagwaarde van een auto is de huidige waarde, mits de auto nog in goede staat is. Dit is meestal niet het geval als het gaat om een gebruikte auto met veel gereden kilometers op de teller. Daarnaast lijdt iedere auto op een andere manier aan bijvoorbeeld de weersomstandigheden. Bij het vaststellen van een verkoopprijs voor een tweedehands auto kan men wel de dagwaarde als basisprijs gebruiken, maar als de wagen niet meer in perfecte staat is gaat hier een aardig bedrag vanaf. Een dealer kijkt bij het kopen van een occasion voornamelijk naar de conditie van de motor, de banden en naar de staat van het in- en exterieur. Een particulier baseert zijn onderhandelingsproces ook op deze factoren.

Maar in tegenstelling tot een dealer, hoeft de particuliere koper geen rekening te houden met de doorverkoop. Een autohandelaar kan geen wagen doorverkopen waarvan de APK nog maar twee maanden geldig. En om een auto aan te schaffen die na een maand al duur onderhoud nodig heeft is ook niet lucratief. Dus behalve een winstpercentage moet de dealer ook rekening houden hoeveel er nog geïnvesteerd moet worden in de occasion om hem geschikt te maken voor de verkoop. Een particulier hoeft ook geen rekening te houden met de huidige automarkt.

Volkswagen is favoriet onder de Nederlanders en kan dus makkelijk worden doorverkocht. Dit beïnvloedt logischerwijs de aanschafprijs.

Een dealer moet dus rekening houden met de investering, de automarkt en zijn winstpercentage bij het aanschaffen van een tweedehands auto. Vandaar dat over het algemeen de verkoopprijzen van een occasion lager zijn dan als men de wagen verkoopt op een online marktplaats. Betekent dit dat de particuliere autoverkoop lucratiever is? Niet persé. Als verkoper moet je tijd en energie steken in het schrijven van advertenties en de onderhandelingen die daarop volgen. Daarnaast loop je als koper minder risico als je een tweedehands auto aanschaft bij een dealer. En er zit dikwijls garantie op de auto als er eventueel onderhoud moet worden gepleegd.

Vraag bij het kopen of verkopen daarom altijd eerst af: "wat vind ik belangrijk"? Ben je iemand die wel van een uitdaging houdt en bereidt is om de tijd en energie in het verkopen te steken? Dan is de particuliere autoverkoop geschikt voor jou.