• Container laden met helpers van het eerste uur

  Jan van den Berg
 • Na 4 uur laden is de klus geklaard

  Jan van den Berg
 • De eerste 6 meter hoogwaardige apparatuur, we zijn op de helft

  Jan van den Berg
 • In totaal 26 dialysemachines

  Jan van den Berg

Child Support Indonesia geeft boost aan dialyse in Indonesie

19-02-2017, 14:12 | Lezersnieuws | Child Support Indonesia

Deze week is er weer een 40ft container vertrokken naar het dialysecentrum in Bandung Indonesie. Het project dat 30 jaar geleden werd gestart is uitgegroeid tot het grootste dialyse centrum in heel Indonesie. Afgelopen jaar kreeg het personeel training van een technicus en 2 dialyseverpleegkundigen van de Gelderse Vallei uit Ede. En volgende maand gaat er een technicus van Rijnstate voor een vervolgtraining.

In de container zitten weer 26 dialysemachines, bedsitemonitors, instrumenten voor een nieuwe polikliniek urologie en wasserijmachines, 16 electrische bedden om de dialysepatienten op een aangename manier te kunnen laten rusten tijdens hun paar uur durende behandeling. Alsmede is een anesthesieapparaat, beademingsappartuur en een defibrillator ingeladen.

Het aantal dialyseplaatsen komt hiermee op 100 behandelunits. De kliniek heeft inmiddels 600 patienten onder behandeling. Alles voo patienten die zonder deze levensreddende therapie kansloos geweest zouden zijn.

Extra container naar Batam

Volgende maand staat er weer en zending op het pragramma voor de twee klinieken en de bloedbank op het eiland Batam. De afdeling fysiotherapie wordt uitgebreid tot revalidatiecentrum met nieuwe apparatuur, verkregen uit het Catherinaziekenhuis in Eindhoven. De baby's krijgen allemaal nieuwe bedjes en voor de operatiekamer van het nieuwe ziekenhuis RSSD, zijn registratieapparatuur voor bevallingen, een nieuw anesthesieapparaat, beademingsapparatuur voor kinderen en volwassenen en defibrillators ingezameld, tevens zal de bewaking van opgenomen patienten optimaal kunnen gaan geschieden dankzij 20 bedside monitors. De wasserij van het Budi Kemuliaan ziekenhuis wordt geheel vernieuwd terwijl het andere ziekenhuis voor het eerst de komplete wasserij apparatuur krijgt geinstalleerd.

De Rode Kruis bloedbank zal voorzien worden van extra apparatuur. Deze bloedbank verstrekt inmiddels meer dan 2.000 bloedeenheden per maand en is de enige bloedbank in de regio.

Financiele adoptie schoolkind

Daarnaast richt Child Support Indonesia al haar energie op het begeleiden van kinderen door het financieren van hun onderwijs. Meer dan 700 kinderen zitten in het adoptie-programma. Er staan nog veel kinderen op een wachtlijst. Wilt u ook helpen een kind een kans te geven op een opleiding? Voor €10,00 per maand geeft Child Support die kans. Doe ook mee, www.childsupportindonesia.nl