• Bosch Car Service De Vallei Bert Haalboom

Bosch Car Service De Vallei ontvangt certificaat Erkend Duurzaam

25-02-2016, 11:11 | Lezersnieuws | Bert Haalboom

Bosch Car Service De Vallei uit De Klomp is officieel Erkend Duurzaam. Het certificaat Erkend Duurzaam is het bewijs dat Bosch Car Service De Vallei in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame veranderingen heeft doorgevoerd. Het IvDM (Instituut voor duurzame mobiliteit) heeft het het certificaat uitgereikt na een uitgebreide duurzaamheidsscan van het bedrijf.

"Maatschappelijk en duurzaam handelen is een belangrijke bedrijfswaarde voor ons. Samen met ons team leveren wij al jaren de nodige inspanningen om ons bedrijf milieuvriendelijk en energiezuinig te maken en sociaal betrokken te zijn bij de samenleving. Het certificaat Erkend Duurzaam is een mooie erkenning van deze inspanningen en een aanmoediging om nog duurzamer te worden," zegt Bert Haalboom van Bosch Car Service De Vallei.

Uitgebreide scan

Een autobedrijf krijgt pas een certificaat Erkend Duurzaam na het doorlopen van een scan. "Een eerste fase is het invullen van de zelfscan Erkend Duurzaam via het online portal. Die bevat vragen over zes thema's: bedrijfsvoering, communicatie, financiën, inkoop, personeel en dienstverlening. Bij het behalen van een score van 70 procent kan een audit worden aangevraagd. Daarna volgt een audit van een externe auditor van DEKRA. Die controleert of de ingevulde zelfscan overeenstemt met wat op de bedrijfsvloer gebeurt. Pas als er na deze controle voldoende punten zijn gehaald, krijgt een bedrijf het certificaat Erkend Duurzaam," licht Bert Haalboom van Bosch Car Service De Vallei toe.

"De scan helpt een beter inzicht te krijgen in duurzaamheid in al zijn aspecten en geeft ook nuttige aanbevelingen of suggesties tot verbetering. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen gaat veel verder dan alleen het milieu. Ook de dienstverlening, het personeel, inkoop, financiën en communicatie zijn belangrijk. Daarnaast besteden wij veel aandacht aan het duurzaam inrichten van werkplaats en bedrijf en het duurzaam omgaan met energie," aldus Bert Haalboom van Bosch Car Service De Vallei.

Het Erkend Duurzaam-certificaat is een keurmerk voor en door de automobielbranche, dat is ontwikkeld door BOVAG en het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (ivDM). Het keurmerk wordt breed gedragen binnen de sector: meer dan 1.500 bedrijven zijn inmiddels aangesloten.

0318 574182 www.bcsdevallei.nl APP:Bosch Car Service De Vallei