Bennekom Vitaal krijgt bewoners in beweging

13-04-2017, 14:30 | Lezersnieuws | Frans van Daal

Het project Bennekom Vitaal in Bennekom is een succes geworden. Op de eerste fitheidstest kwamen 90 inwoners af. Daarvan zijn maar liefst 65 bewoners verder gegaan met het kennismakingsprogramma van 12 weken. Het project is een initiatief van Sportservice Ede en bedoeld om het bewegen onder 55-plussers te stimuleren.

Tijdens deze weken zijn er verschillende sportverenigingen geweest die hun eigen sport hebben gepromoot. Zo hebben Skivereniging de Gelderse Vallei, Yo's Gym, Dansstudio Poppelaars, Keltenwoud Bennekom, Sportschool Venendaal, DOS Bennekom en CAV Climax Ede zich ingezet om de deelnemers enthousiast te maken om te bewegen.

Onder de deelnemers waren zowel mensen die sporten als mensen die niet sporten. Met het project poogt Sportservice Ede 55-plussers te stimuleren om blijvend te gaan sporten, ook na het kennismakingstraject. Dat is gelukt, 35 deelnemers gaan structureel verder met sporten. Bij DOS Bennekom zijn er twee nieuwe groepjes gestart, ook bij Keltenwoud Bennekom is er een nieuw groepje gestart. Fysio-Fit centrum v/d Toolen speelde ook een belangrijke rol in het hele traject. Deelnemers konden naast het kennismakingsprogramma ook sporten bij v/d Toolen. Ook hier is een groepje uit voortgekomen.

Als deelnemers of andere bewoners graag willen gaan sporten, kunnen ze bij bovenstaande verenigingen altijd een keer komen mee doen.

Meer informatie hierover is te krijgen bij Margreet Wigmans van Sportservice Ede, via 06 46 09 67 28.