• Hardloopfestijn Rondje om de Koepel

10 okt Hardloopfestijn Rondje om de Koepel! 5, 10.5 of 21km hardlopen. Nieuw 8km Obstakel run.

08-10-2015, 11:01 | Lezersnieuws | Rondje om de Koepel

De bossen om Lunteren zijn schitterend, maar kunnen ook vies en verraderlijk zijn. Wil je dat ervaren? Doe dan mee aan de eerste Obstakel Run tijdens het loopfestijn Rondje om de Koepel. Club Physique organiseert het inmiddels bekende hardloopfestijn voor de elfde keer Vanzelfsprekend kunnen de lopers, naast de Obstakel Run, meedoen aan de reguliere afstanden: 5 km, 10,5 km en de halve marathon.

Club Physique kwam met het idee voor de Obstakel Run en zocht een partner om de obstakels op een verantwoorde manier te bouwen en de lopers te begeleiden. De organisatie van de Obstakel Run is in handen van Club Physique, Survival Team Ede en Scouting Lunteren. ,,Samen hebben we een uitdagend en afwisselend parcours van 8 km hardlopen met onderweg hindernissen en obstakels uitgezet. De run brengt je tot bovenin de Koepel en onderin het schietgat. Een challenge voor iedere loper die meer uitdaging wil'', geeft Anita Ribbers namens de organisatie aan. ,,Voor de beginnende hardloper is de run ook prima te doen omdat je rust kan pakken tijdens de hindernissen en je de run in je eigen tempo kunt afleggen."

De organisatie verwacht dit jaar weer honderden deelnemers. ,,Dankzij de financiële bijdrage van onze hoofdsponsor Onderweegs & De Groot hebben we weer de beschikking over tijdregistratie. We merken dat ook recreatieve lopers graag de tijd geregistreerd zien", aldus Ribbers. De 5 km is een vlakke route die voor alle lopers die een beetje sportief zijn aangelegd goed te doen is. Zowel voor kinderen als volwassenen. Als beloning voor de deelname is er voor iedere deelnemer een medaille beschikbaar.

Voor het omkleden en het ophalen van de startbewijzen kunnen de deelnemers ook dit jaar terecht bij Partycentrum Floor. Start en Finish van Rondje om de Koepel is op het Nieuwe Erf. Om de festiviteiten compleet te maken heeft de organisatie voor muziek gezorgd. En op het Nieuwe Erf staat er voor de kinderen een springkussen, gesponsord door Goor Metaal, klaar.

12.00 demo Free Running door PIT

12.15 start 8 km Obstakel run in startgroepen

13.15 start 5 km

14.15 start 21 km

15.15 start 10.5 km

Meer info en inschrijven kan je op www.rondjeomdekoepel.nl.