Yoga-workshop voor hooggevoeligen

11-10-2017, 15:30 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 5 november 2017,
10:00 tot 17:00

Locatie:

Stationsweg 60, Ede
Yogastudio ahimsa yoga
Ede

Op zondag 5 en 26 november is er een yoga-workshop voor hoogsensitieve personen (HSP) van 10-17 uur aan de Stationsweg 60 in Ede. Wat is dat? En moet je daar iets mee? Simone van den Boogaart, zelf HSP en yogadocent, vertelt: "Veel gevoelige mensen worstelen met moeheid, onrust en stormen sneller af op een burn-out. Belangrijk dus om goed om te leren gaan met deze eigenschap. Daardoor voel je je rustiger en stabieler, behoud je je energie en bepaal je je eigen richting."

Workshop

In de workshop onderzoekt de cursist allerlei manieren om steviger bij zichzelf te blijven. Daarvoor worden verschillende methoden ingezet: zachte yoga, meditatie, massage, ademoefeningen en ontspanningstechnieken. In een veilige omgeving met andere HSP's wordt er verkend en uitgewisseld. Simone: "Het is een heerlijke dag voor jezelf om te leren, genieten en ontspannen."

Achtergrond HSP

Hooggevoeligheid wordt hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een zenuwstelsel dat meer prikkels oppikt en doorgeeft aan de hersenen dan gemiddeld. Geluiden, sferen, geuren en licht komt sterker binnen.

Simone: "Het kost simpelweg meer energie en tijd om deze prikkels te verwerken. Daarnaast zorg je als HSP vaak goed voor de behoeftes van anderen, waarbij je jezelf nogal eens vergeet. Met praktische oefeningen onderzoek hoe je er anders mee om kan gaan. Zodat je je grenzen herkent en je hooggevoeligheid een kracht wordt."

Aanmelden

De kosten voor de workshop zijn €60 euro, minima en studenten betalen €51. Voor aanmelding of vragen, kijk op www.ahimsayoga.eu/lesaanbod of bel met Simone: 06-49919068.