• Meisjes in Afghanistan

    Parweez Koehestanie

What tomorrow brings: benefietfilm soroptimistclub Ede voor Afghanistan

10-03-2017, 13:31 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 21 maart 2017,
18:30 tot 22:00

Locatie:

Laan der Verenigde naties 150, Ede
Cinemec
Ede

Prachtige film over meisjesproject in Afghanistan

What Tomorrow Brings - de film vertelt over de dappere, zeventig jaar oude Razia Jan die het geluk had in een minder conservatief deel van het land op te groeien en zelfs te studeren in het buitenland. Ze herinnert zich betere tijden in haar thuisland en droomt ervan een beter Afghanistan te kunnen doorgeven aan de generaties vrouwen na haar. Daartoe besluit ze in een afgelegen dorpje de Zabuli-school op te richten: de eerste school in het dorp waar meisjes onderwijs kunnen krijgen.

Een jaar lang volgen de makers de moedige mensen die de school tot leven brengen: de scholieren, de docenten en de dappere oprichtster. Behalve een plek waar de meiden kunnen leren lezen en schrijven biedt de school ze een plek waar ze kunnen dromen van een betere toekomst. Maar de dreiging van de Taliban, die met het terugtrekken van de buitenlandse troepen weer terreinwinst lijken te boeken, maakt de toekomst onzeker.

Soroptimistclub Ede steunt dit jaar het Adoptieproject van Stichting Paymaan uit Nijmegen. Het project geeft o.a. meisjes in Afghanistan een kans om zich te ontwikkelen in plaats van uitgehuwelijkt te worden of veroordeeld te zijn tot kinderarbeid. Meer informatie over het kopen van de kaartjes is te vinden op de site www.soroptimistede.nl.