• Vleermuis

    B.Mol

Vleermuistocht in de schemering

11-07-2017, 21:20 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 19 juli 2017,
20:30 tot 23:00

Locatie:

Groot Ginkelseweg 2a, Ede
Natuurcentrum Veluwe
Ede

Krijgt men de kriebels bij het lezen van het woord vleermuis? Denkt men dan aan vleermuizen die menselijk bloed drinken, vleermuizen die in je haren vliegen? Niets is minder waar. Ga mee met de vleermuistocht, en ervaar zelf dat dit allemaal fabels zijn.

Stil zitten in de schemering bij een ven en daar b.v. de watervleermuis zien overvliegen op zoek naar voedsel. De spectaculaire jachtvlucht van de Rosse vleermuis boven een weiland. Of het geknisper van keverschilden tussen de kaken van laatvliegers in volle vlucht. Dat is de realiteit.

De vleermuistocht wordt georganiseerd door de Vleermuiswerkgroep Gelderland en Natuurcentrum Veluwe. Bij aankomst kunnen deelnemers een kopje koffie/thee of frisdrank kopen en aansluitend wordt een videofilm over het leven van de vleermuis vertoond. Na afloop van de videofilm is er ruime gelegenheid om vragen te stellen over de video en het leven van de vleermuizen. Daarna nemen des-kundige gidsen u mee naar de jachtgebieden van de vleermuizen in de directe omgeving. Met specia-le apparatuur maken zij de echolocatiegeluiden van de vleermuizen hoorbaar. Het kan wat modderig zijn, dus houdt hiermee rekening bij de keuze van de schoenen.

Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a in Ede ( een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede). De kosten van deze excursie zijn € 5,00 p.p. voor volwassenen en € 3,50 p.p. voor kinderen tot en met 12 jaar.

Voor deelname aan deze excursie is reserveren noodzakelijk. Dit kan via de website: www.natuurcentrumveluwe.nl