• Spierversterkende oefeningen zijn onderdeel van SneeuwFit

    Nico de Gouw
  • Conditie verbeteren tijdens SneeuwFit training.

    Skivereniging Gelderse Vallei

SneeuwFit servicebeurt voor het lichaam

12-10-2017, 21:00 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 24 oktober 2017,
20:30 tot 21:30

Locatie:

Mesdagstraat 3, Ede
Sportzaal Maandereng
Ede

Winterbanden onder de auto inclusief een servicebeurt, sneeuwkettingen in de achterbak en de reisverzekering gecheckt, met duizenden tegelijk reizen we binnenkort weer naar de sneeuw. Om daar te genieten van de verkwikkende wintersport! Maar waarbij ze vaak één ding vergeten: de servicebeurt aan het lichaam. Velen bereiden zich fysiek niet voor op de wintersport en dit leidt er toe dat 1 op de 20 wintersporters na een weekje in de bergen met een blessure terug naar huis gaat.

Blessurepreventie

Onnodig, vindt skivereniging Gelderse Vallei. Door mee te doen aan SneeuwFit kun je de afdaling straks maken zonder vermoeid te raken en is de kans kleiner een blessure op te lopen. SneeuwFit is een door de Nederlandse Ski Vereniging ontwikkeld trainingsprogramma voor het verbeteren van de conditie èn speciaal afgestemd op het skiën, snowboarden of langlaufen. Een SneeuwFit-training traint de spieren die men normaal weinig gebruikt, maar juist met wintersporten hard nodig heeft. Je voelt je lekker fit en sterk. De trainingen vinden plaats in groepen, op verschillende niveaus en onder begeleiding. Men wordt niet alleen fitter, dan begint de wintersport juist al in de eigen regio. Voor veel deelnemers is meedoen aan de trainingen de start van het wintersportseizoen.

SneeuwFit in avond- en middagtrainingen

Er zijn wekelijkse trainingen vanaf maandag 23 oktober (20.00 uur) in sportzaal De Soetendaal in Bennekom, vanaf dinsdag 24 oktober (20.30 uur) in sportzaal Maandereng, Mesdagstraat 3 in Ede en vanaf donderdag 26 oktober (aanvangstijden 20.00 en 21.00 uur) in gymzaal Verlengde Parkweg 49a in Ede. Overdag kan men vanaf dinsdag 31 oktober (15.00 uur) terecht in de sportzaal Kernhem, Lagewoud 18 in Ede. In Wageningen is er op maandag SneeuwFit en in Veenendaal op woensdag. Iedereen is welkom, ook voor een gratis proefles. Seizoendeelnemers hebben allerlei voordelen zoals een gratis servicebeurt van hun ski's of snowboard tijdens een skibeurs begin december. Aanmelden: bij secretaris skivereniging, tel. 0318-641124, e-mail skigeldersevallei@hetnet.nl. Meer info: www.skigeldersevallei.nl