• Een prachtige uil zal ook meedoen

    De Valk Roofvogels

Roofvogeldemonstratie in het Openluchttheater Ede

17-07-2017, 16:40 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 19 juli 2017,
19:45 tot 20:30

Locatie:

van Pabstlaan 1, Ede
Openluchttheater Ede
Ede

Tijdens de interactieve en educatieve roofvogeldemonstraties vliegen zo'n 10 verschillende soorten roofvogels. Denk hierbij aan arenden, haviken, valken, buizerds, gieren en uilen.

Door deze grote verscheidenheid is deze demonstratie uniek in Europa. Dit maakt de roofvogeldemonstratie boeiend en leerzaam voor jong en oud.

Verschillende malen wordt er iemand uit het publiek gevraagd om te assisteren.

Je krijgt dan een handschoen aan en de vogel landt op de hand. Of iemand van de groep gaat rennen met een nepprooi voor de roodstaartbuizerd. Of er landt een klein torenvalkje op je hoofd, een pikkende gier, twee Zuid Amerikaanse haviken die samen gaan jagen, een immense oehoe die over je hoofd zweeft, een zwevende Amerikaanse zeearend, de bloedsnelle valk duikend achter zijn prooi aan etc.

Naast de roofvogels zijn er ook andere bijzondere vogels te bewonderen zoals een hoornraaf en kroonkraanvogel.

De hele demonstratie wordt aan elkaar gepraat door Bettine. Vele interessante en grappige wetenswaardigheden worden verteld tijdens de vrije vluchten van de vogels. Theater open: 19.00 uur. Ticket is € 3,00 te bestellen via www.openluchttheaterede.nl en 's avonds aan de kassa. LET OP: de ingang en kassa is via de achteringang (LAZY SUNDAY ingang) aan de Burgemeester Bootlaan.