• Burgemeester René Verhulst en boekhandelaar Theo Hofstede met het boek van Van der Linden

    René Verhulst
  • Frénk van der Linden

    -

René Verhulst interviewt Frénk van der Linden

20-10-2017, 13:10 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 6 november 2017,
20:00 tot 21:30

Locatie:

Grotestraat 87, Ede
Boekhandel Het Paard van Troje
Ede

Andersom zou waarschijnlijker zijn. Maar deze keer is het de interviewer die wordt ondervraagd. Door René Verhulst, onze nieuwe burgemeester. Maandagavond zes november, om 20.00 uur in Boekhandel Het Paard van Troje.

Onlangs verscheen het nieuwe boek van Van der Linden: 'Onder Hollandse helden'. Als journalist heeft hij gedurende veertig jaar eindeloos veel mensen geïnterviewd. Hoe gaat het achter de schermen toe wanneer een journalist spreekt met Anouk, Johan Cruijff, Youp van 't Hek, Freddy Heineken, Tommy Wieringa, Wende, Ahmed Aboutaleb, André Hazes en andere prominente Nederlanders? Wat zijn de gevoelige momenten? Welke conflicten spelen zich af?.

Van der Linden vertelt even onomwonden over gemaakte fouten en geleerde lessen als over zijn successen. Aan honderden schrijvers, sportmensen, musici, topondernemers en politici vroeg hij hoe zij leven en overleven. Het bracht hem verder - als vakman, maar ook als zoon van een vader en een moeder die na hun scheiding tientallen jaren geen woord meer met elkaar wisselden.

Onder Hollandse Helden is de wordingsgeschiedenis van een rasinterviewer en de weerslag van een persoonlijke zoektocht. Met vallen en opstaan verzamelde Frénk antwoorden op pijnlijke, bizarre en hilarische vragen. Waarom falen we in de liefde? Wie is God? Wat maakt je rijk? En waar vinden we geluk?

Met bijdragen van onder andere Geert Mak, Frits Bolkestein, Tatjana, Arnon Grunberg, Michiel Borstlap, Pieter Webeling, Wouter Bos en Matthijs van Nieuwkerk.

René Verhulst is sinds 8 september 2017 burgemeester van Ede, heeft een brede literaire belangstelling en durft het aan de geroutineerde interviewer te ondervragen. Boekhandel Het Paard van Troje is gevestigd aan de Grotestraat 87 in Ede. Reserveren kan via 0318-615213 of info@webvantroje.nl De toegang is 6 euro.