• Dit komt uit de handen van onze leerlingen

    Irene

Open Huis Vrije School De Vuurvogel en peutergroep t Venster op zaterdag 20 mei

19-05-2017, 14:31 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 20 mei 2017,
10:00 tot 13:00

Locatie:

Nachtegaallaan 49, Ede
Vrije School De Vuurvogel
Ede

Het vrijeschool onderwijs is niet bij iedereen bekend. Juf Manon legt uit: "Het grootste verschil met het reguliere onderwijs is dat hier de kinderen naast cognitief ook sociaal, kunstzinnig en motorisch gestimuleerd worden en het kind zich zo evenwichtiger kan ontwikkelen."

In school hangen kunstwerken van leerlingen aan de muur en in een glazen vitrinekast liggen breiwerkjes en geslepen stenen tentoon, allemaal door leerlingen gemaakt. Irene Bouwman, vakleerkracht handenarbeid, handwerken en tuinbouw : "Kinderen kunnen hier hun eigen talenten ontwikkelen." Uit één van de klaslokalen klinkt gefluit, alle kinderen krijgen (blok) fluit-les. In de hal staan een aantal ouders met elkaar te praten, een van de moeders: "Deze school is een verademing voor mijn zoon, hij krijgt hier de ruimte te zijn wie hij is. Er is veel meer tussen hemel en aarde, dan enkel rekenen en taal."

Intern begeleider, Roos: "Hier wordt nog gekeken naar kinderen zoals ze zijn." Dit uit zich onder andere in de verhalen die aan verschillende leerjaren worden verteld. Groep drie krijgt sprookjes en de groepen vijf-zes verhalen van de Grieken en Romeinen.

Nieuwsgierig geraakt? Kom zelf kijken. Zaterdag 20 mei heeft Vrije School De Vuurvogel Open Huis tussen 10:00 en 13:00 uur, Nachtegaallaan 49.

Er zijn kleine lessen en workshops. Enkele leerkrachten lopen rond waaraan vragen gesteld kunnen worden. De peutergroep Het Zonnekind, die opvang verzorgt voor peuters vanaf 2 jaar is ook geopend tijdens het Open Huis