• Zonder titel

    Betty van Gelder

Ontmoeting in Kunst bij Vrijzinnigen Bennekom

05-11-2017, 13:00 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 11 november 2017, 14:00 tot zondag 10 december 2017, 17:00

Locatie:

Emmalaan 1, Bennekom
De Ontmoeting Emmalaan 1 Bennekom
Bennekom

In de serie Ontmoeting in Kunst is in De Ontmoeting, Emmalaan 1, Bennekom van zaterdag 11 november tot en met zondag 10 december werk te zien van Henny Latul- Schilderijen en Betty van Gelder- Beelden.

Feestelijke opening om 15.00 uur. Muziek: Bert Noordam - piano.

De geschilderde landschappen van Henny Latul zijn een vertolking van een zoektocht naar stilte en rust, terwijl haar emoties de kleur bepalen.

Zij houdt van de toevalligheden die op haar doek gebeuren en creëert die ook door deels te gieten en te spuiten, waardoor zij tot meer onverwachte vormen komt. Elk schilderij is een reis, waarvan de bestemming onbekend is. Voor Betty van Gelder zijn beeldhouwen en boetseren haar passie. Juist die combinatie vult elkaar aan en zorgt voor groei en ontwikkeling in beide technieken. Betty werkt volledig intuïtief. Haar beelden in voornamelijk albast en serpentijn kenmerken zich door sterke, krachtige lijnen en vloeiende organische vormen. De meeste beelden zijn op verschillende manieren te positioneren, waardoor zij telkens een nieuw perspectief bieden. Haar meest recente werk in keramiek is een vertaling van haar fascinatie voor het perfecte imperfecte van alledag. Structuren, texturen en uitvergroot lijnenspel dat zij vervolgens samenbrengt met diverse materialen zoals foto's, bladgoud, hout en metaal.

www.vrijzinnigenbennekom.nl