• Laten we Welzijn

    Laten we Welzijn

Netwerkbijeenkomst van mentorproject Laten we Welzijn

13-04-2017, 14:00 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 20 april 2017,
15:00 tot 17:00

Locatie:

Parkrand 60, Ede
het Kernhuis
Ede

Op 20 april organiseert mentorproject Laten we Welzijn samen met Stichting ARTA en Stichting Breder een Netwerkbijeenkomst. Hierin gaan we met alle samenwerkende relaties terugkijken op het afgelopen jaar en vooruitkijken naar komend jaar. We zijn benieuwd naar je mening over het werken met vrijwilligers, de meerwaarde van onze samenwerking, succesverhalen en willen graag samen nadenken over de toekomst van Laten we Welzijn.

Graag nodigen we je uit voor de netwerkbijeenkomst van mentorproject Laten we Welzijn op 20 april 2017 van 15:00 - 17:00 uur.

Jongeren tot bloei en ontwikkeling laten komen is dankbaar werk en een eer om te mogen doen! We zijn volop bezig om goede matches te maken tussen jongeren met een leervraag en vrijwillige mentoren. Binnen het mentorproject worden jongeren ondersteund en begeleid door mentoren die een jaar lang met de jongere optrekken. Wat een mooie verhalen horen we van de jongeren, mentoren en de betrokken hulpverleners terug! Zoals een getraumatiseerde jongen die met zijn mentor sport en hobby's aan het ontdekken is. Hierdoor hangt de jongen niet meer op straat rond. De inzet heeft zelf een mooi effect op zijn schoolprestaties. Dit is waarvoor we het doen! De inzet van vrijwilligers wordt gewaardeerd en werpt haar vruchten af. Tegelijkertijd heeft ieder traject ook zijn uitdagingen. Dat is maar goed ook. Vrijwilligers zijn daar ook naar op zoek. De samenwerking met elkaar is erg belangrijk om de jongeren als vrijwilligers waar nodig te ondersteunen.

We werken met elkaar op het snijvlak van informele en formele zorg. Dit is leerzaam. Daarom zijn we ook blij met veel betrokken professionals van diverse organisaties in Ede. Zo ook de waarde en inzet van Stichting Arta (basiscursus) en Stichting Breder (intervisie).

Om met elkaar te groeien in de samenwerking rondom jongeren en het project verder te ontwikkelen, organiseren we graag deze netwerkbijeenkomst. Elkaar ontmoeten, ervaringen delen en de samenwerking voor dit jaar zullen centraal staan. Met elkaar werken we aan de ontwikkeling van jongeren in de gemeente Ede.

15:00 uur tot 17:00 uur

Buurtcentrum het Kernhuis

Parkrand 60, Ede

Aanmelden: info@latenwewelzijn-ede.nl

www.latenwewelzijn-ede.nl