• Enthousiasme tijdens Natuuropschoondag

    Bert Vos

Natuuropschoondag 2016

05-10-2016, 11:10 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 13 oktober 2016,
09:00 tot 15:30

Locatie:

, Ede
Eder Heide
Ede

Kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen in de Gemeente Ede gaan donderdag 13 oktober weer de heide op. Zij steken de handen uit de mouwen om de Eder Heide op te ruimen. Ruim 850 kinderen rapen zwerfvuil, trekken onkruid en zagen 'ongewenste' boompjes om.

De jaarlijkse Natuuropschoondag levert na afloop vast weer een prachtig resultaat op.

Met de Natuuropschoondag wil de organisatie kinderen bewust maken van een mooie en schone natuur. En hoe kan dat beter dan door ze lekker te laten werken op de heide. Naast het zagen en onkruid trekken is er nog meer te zien en te doen voor de kinderen. Dit jaar is er voor de eerste keer een "activiteitenplein" waar allerlei dingen te beleven zijn. Er komt een valkenier en de herder geeft uitleg bij de schaapskudde. Ook krijgen de kinderen historische informatie de geschiedenis van de Buurtschappen in Ede. Een leuke én leerzame dag dus.

Voor het begeleiden van de kinderen tijdens hun werkzaamheden zoekt het comité nog enkele enthousiaste vrijwilligers die de groepjes van rond de 25 kinderen op deze dag ondersteunen. Info of aanmelden via: natuuropschoondag-ede@outlook.com

De Natuuropschoondag is een initiatief van de Gemeente Ede, Stichting Recreatie Veluwe en Vallei, Buurtschap Ede en Veldhuizen, Ministerie van Binnenlandse zaken Vastgoedbedrijf. In samenwerking en ondersteuning van de Permar, Rotary gemeente Ede, Gemeentelijk Bosbedrijf Ede, Frieslandcampina Ede en de Stichting Edese Schaapskudden en het Natuurcentrum Ede.