• Johann Christian Bach, zoon van Johan Sabastiaan Bach

    foto van schilderij, rechtenvrij

Kleine rondgang door het leven en het werk van Johan Sebastiaan Bach

26-10-2017, 16:50 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 15 november 2017,
14:00 tot 16:00

Locatie:

Veenderweg 195, Ede
De zaal van het appartementencomplex ‘De Bosroos’ hoek rotonde Proosdijerveldweg/Veenderweg in Ede
Ede

Op woensdagmiddag 15 november organiseert KBO Ede-Bennekom een lezing met beeld- en geluidsfragmenten over de componist Johan Sebastiaan Bach. Iedereen die meer wil weten over het leven en werk van deze beroemde componist is van harte welkom.

Jan Heine uit Bennekom verzorgt de lezing. Hij is al vele tientallen jaren in de ban van Bach en kan smakelijk over dit onderwerp vertellen. Heine: "De eerste vraag die je jezelf kunt stellen is: "Hou ik van klassieke muziek of eigenlijk niet zo?" En houden we dan ook - een beetje - van de muziek van Bach? De een zegt dan: "Liever niet" of "Ver-schrikkelijk!" De ander zegt: "Er is niets mooiers!"

"We maken een kleine rondgang door Bach's leven en door zijn werk. Er is echt heel wat meer te beleven dan die urenlange passies en dat zware orgelwerk. We gaan wat grasduinen in verhalen over Bach. We kijken naar afbeeldingen van hem en van de plaatsen waar hij leefde en werkte. En we zetten onze oren open, ook voor minder bekend en misschien wel verrassend werk."

Het belooft een levendige en boeiende lezing te worden die gratis is voor KBO leden en waar ook niet-leden van harte welkom zijn. Wel wordt van hen een bijdrage gevraagd van 5 euro.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 15 november in de zaal van het appartementencomplex 'De Bosroos', hoek rotonde Proosdijerveldweg/Veenderweg. De ingang is aan de Rozenlaan. De zaal is open vanaf 13.45 en de lezing is van 14.00 tot 16.00 uur. Van harte welkom!