• Musica Vocale

    Mus.Voc
  • Rob Vermeulen

    Mus.Voc
  • Concert Musica Vocale 14okt17

    Wim Verheul

Kamerkoor Musica Vocale op tournee naar Kroatië, concert in Wageningen

30-09-2017, 16:40 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 14 oktober 2017,
20:15 tot 22:00

Locatie:

Markt 1, Lunteren
Grote Kerk Wageningen
Lunteren

In oktober gaat het Wagenings kamerkoor Musica Vocale op concertreis naar Kroatië. Daar treedt het koor een aantal keer op in Split en omgeving. Als voorbereiding hierop geeft het koor op zaterdag 14 oktober een voorproefje van het tournee-programma in de Grote Kerk in Wageningen.

Op het programma staat muziek van Nederlandse en Kroatische componisten. Tijdens de concerten in Kroatië wordt het koor geleid door de eigen dirigent Rob Vermeulen, maar ook door gastdirigente Sara Dodig Baučić. De geboren Kroatische haalde onlangs haar master koordirectie bij Rob Vermeulen aan het Utrechts conservatorium.

Het concert in de Grote Kerk in Wageningen, met een selectie uit het Kroatië-repertoire, wordt geleid door Rob Vermeulen. Zo hoort u een paar werken van onze eigen Jan Pieterszoon Sweelinck. En hoewel Frank Martin van geboorte een Zwitser is, wordt hij toch een beetje als Nederlander beschouwd. Hij woonde immers de laatste 30 jaar van zijn leven in Nederland. Van hem zingt het koor de intieme maar monumentale Mis voor Dubbelkoor. Dit werk schreef Martin in de jaren 20 van de vorige eeuw. In eerste instantie wilde hij niet dat het werk werd uitgevoerd, omdat het "een zaak was tussen hem en God", maar in de jaren 60 ging het werk alsnog in première. Sindsdien is het een van zijn meest uitgevoerde en opgenomen werken.

En natuurlijk zingt Musica Vocale ook muziek van Kroatische bodem. Zo hoort u het Stabat Mater van Blaženko Juračić. Dit werk voerde Musica Vocale al eerder uit, in de versie voor kamerkoor en strijkkwartet. In oktober hoort u de versie voor koor a-capella. Daarnaast zingt het koor het aangrijpende Seh duš dan van Igor Kuljerić (1993) over een treurende moeder aan het graf van haar overleden kind. De muziek leunt sterk op de Slavische traditie en is even eenvoudig als dramatisch.

Het concert heeft een programma van een klein uur zonder pauze. Het koor trakteert u op een glaasje wijn/fris na afloop van het concert (1 glas is bij de prijs inbegrepen).

Concert:

zaterdag 14 oktober Grote Kerk Wageningen (Markt)

aanvang: 20:15

Toegang:

€ 15,00 (voorverkoop via website: € 12,50) / studenten: € 10,00

Informatie & voorverkoop:

www.musicavocale.nl