• Vrijwilligers en vluchtelingen

    Goedele Monnens

Informatiebijeenkomst VluchtelingenWerk Ede

11-01-2017, 14:22 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 11 januari 2017, 14:11 tot donderdag 2 februari 2017, 14:11

Locatie:

Kerkweg 63, Ede
VluchtelingenWerk Ede
Ede

Wil je meer weten over wat de vrijwilligers van VluchtelingenWerk eigenlijk doen? En de verhalen van de nieuwkomers zelf horen? Kom dan woensdag 1 februari naar de informatiebijeenkomst van VluchtelingenWerk in Ede. Je bent tussen 17.00 en 19.00 uur welkom in ons kantoor aan de Kerkweg 63 te Ede.

Informatie over begeleiding vluchtelingen

Als bezoeker van de informatiebijeenkomst krijg je informatie over de begeleiding van vluchtelingen en alles wat daarbij komt kijken.

Vluchtelingen gaan graag in gesprek om te vertellen hoe het is om een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland. Ook onze vrijwilligers delen hun ervaringen. Er is uitgebreid de tijd om vragen te stellen in een persoonlijk onderhoud. Daarnaast kun je ook genieten van hapjes of ervaren hoe het is om een vreemde taal te oefenen.

Aandacht en compassie

Om een vluchteling succesvol te laten integreren in de Nederlandse samenleving is veel tijd, aandacht en compassie nodig. De persoonlijke én administratieve weg is lang. Hierbij zijn vrijwilligers onmisbaar. VluchtelingenWerk is op zoek naar meer vrijwilligers. Tijdens de bijeenkomst kunt u meer informatie krijgen over wat het vrijwilligerswerk inhoudt.

We zoeken vooral vrijwilligers die vluchtelingen ondersteunen bij hun vestiging in de gemeente, vrijwilligers die (juridische) ondersteuning geven bij de gezinshereniging en taalmaatjes/taalcoaches.

Er worden trainingen en cursussen gegeven om vrijwilligers kennis en vaardigheden aan te bieden.

Aanmelden voor deze bijeenkomst

Aanmelden graag! Stuur een email naar kvandermeijden@vluchtelingenwerk.nl

Spontaan langskomen mag natuurlijk ook!