• bewoners Ede oost praten over hun wensen

    daan

Gezonde levensstijl voor bewoners Ede Oost

04-03-2017, 20:20 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 14 maart 2017, 20:30

Locatie:

Plateelhof 3, Ede
Bethanie,
Ede

Dat is een van de onderwerpen die ter sprake zal komen op de ledenvergadering van ABEO, Algemene Belangen Vereniging Ede Oost. Zij organiseert 14 maart a.s. een interessante en interactieve bijeenkomst voor bewoners, leden en belangstellenden om te praten over de wensen die leven in de wijk.

Langs de deur

De bestuursleden van ABEO zijn langs de deuren gegaan met een wensenformulier om te inventariseren wat er leeft in de wijk, wat al goed is en wat nog beter kan. Ongeveer 100 huishoudens zijn op deze persoonlijke manier bereikt. Dat leverde boeiende informatie op die deze avond wordt besproken en waar mogelijk in acties omgezet. De inbreng van de bewoners staat daarbij voorop.

Samenwerken

Ook is er nu al aansluiting van een lokaal bedrijf; een fysiopraktijk wil op basis van haar sociaal maatschappelijke rol in de wijk graag met mensen om tafel. Dit om na te denken over activiteiten voor wijkbewoners die helpen om een gezonde levensstijl te bevorderen.

Meer thema's

Tijdens de bijeenkomst zijn belangstellenden uit de wijk van harte welkom om mee te praten over wat we met elkaar belangrijke ontwikkelingen voor onze wijk vinden. We denken aan activiteiten rond duurzaamheid; zo zijn er al ruim twintig mensen geïnteresseerd in zonnepanelen. Maar ook items als (verkeers)veiligheid, 'schoon & aantrekkelijk' en 'goed voor elkaar' staan op de agenda.

Intentie van de avond; niet te lang praten, maar snel samen tot acties komen.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via: abeomailings@gmail.com. Als u ons uiterlijk 10 maart laat weten of u komt, zorgen wij dat de koffie klaar staat.

Dinsdagavond 14 maart vanaf 19.30 uur in Bethanië, Platteelhof 3, 6711 JK Ede