• Edese Jeugd Tenniskampioenschappen

    Hans Jorna

Edese jeugdtenniskampioenschappen

18-09-2017, 00:10 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 14 oktober 2017, 09:00 tot zaterdag 21 oktober 2017, 18:00

Locatie:

, Ede
Edese Tennis Club en TV Keltenwoud
Ede

In de herfstvakantie wordt van zaterdag 14 t/m vrijdag 21 oktober de Edese Tenniskampioenschappen voor de jeugd georganiseerd op de tennisparken van ETC en TV Keltenwoud. Alle jeugdige inwoners van de gemeente Ede en jeugdleden van de tennisclubs in de gemeente Ede kunnen hieraan meedoen.

"In de zomer van 1984 ontstond het initiatief voor het houden van de Jeugd-ETK. In de annalen staat geschreven dat de voorronden toen werden gespeeld tijdens grote hitte op 30 en 31 juli en de finales op 1 augustus op Keltenwoud. Tien jaar later is de Jeugd-ETK nog springlevend en wordt nu georganiseerd door de Commissie Jeugd ETK. Tien jaar geleden 170 inschrijvingen, dit jaar waren er 254 jeugdigen op de gemeentelijke banen in actie". Dat was dus in 1993.

Vaak werd de Jeugd-ETK in dezelfde week gespeeld als het senioren ETK dat al vanaf 1980 haar eerste editie kent. Later zijn daar de teamwedstrijden bij gekomen en uiteindelijk zijn alleen de teamwedstrijden overgebleven en dat staat nu bekend als het Heideweektoernooi.

Nu werken alle Edese tennisclubs weer samen in een Commissie Jeugd-ETK om dit toernooi nieuw leven in te blazen. Er is dit jaar gekozen voor de herfstvakantie. Op de woensdag spelen de jongste kids (rood t/m 9 j). Verder is er een categorie oranje (t/m 11j) en groen (t/m 12j) en geel t/m 12, 14 en 17 jaar. Er kan zowel worden ingeschreven voor enkelspel als dubbel- en gemengddubbel. Inschrijving kan via www.toernooi.nl. Voor vragen kunt u op elk park in de gemeente Ede terecht.