• bomen in bloei in de van Hoffenlaan

    P.J.Ribberink

Bennekomse bomenverkiezing

15-04-2017, 20:40 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 26 april 2017, 10:00 tot donderdag 15 juni 2017, 10:00

Locatie:

, Bennekom
heel Bennekom
Bennekom

Bennekomse Bomenverkiezing

Fotografeer de mooiste Bennekomse boom!

A Rocha Bennekom organiseert tot 15 juni een bomenverkiezing.

Regelmatig worden er wandelingen georganiseerd door Arocha rondom Bennekom. Van duizendjarige boom tot een bijzondere wilg in het Binnenveld: altijd weer ontstaat het gesprek over al die mooie bomen in Bennekom.

A Rocha Bennekom zoekt de mooiste boom van Bennekom. Maak een foto van de boom die jij bijzonder mooi vindt, die jou telkens weer opvalt of die voor jou een bijzondere betekenis heeft. En als het even kan vertel je er bij waarom die boom zo bijzonder is. Het is nog leuker als ook meldt waarom die boom zo bijzonder is: je eerste zoen, bij die boom zie je altijd een ree lopen, of een ijsvogel vliegen of…

Stuur de foto naar bennekom@arocha.org of plaats de foto -met verhaal - op Facebook:

https://www.facebook.com/BennekomseBomenverkiezing/ . Deel op deze Facebookpagina je foto en plek in Bennekom waar je die hebt genomen. Vertel erbij waarom dit de mooiste boom is. We selecteren de 10 mooiste foto's met verhalen. en houden een verkiezing wat de mooiste boom is.

Een deskundige jury beoordeelt de foto's. En wie weet kom jij in de top-tien terecht! Een waardevolle vermelding en aandacht voor jouw mooiste boom is dan een blijk van waardering. Een bomenexcursie hoort daar ook bij. De winnaar krijgt een originele prijs.

A Rocha

A Rocha is een internationale beweging van christenen die geboeid zijn door Gods schepping en zich inzetten voor het behoud ervan. De naam A Rocha - 'de rots' - is Portugees en verwijst naar de eerste locatie waar A Rocha een veldstudiecentrum startte, aan de rotsachtige kust van de Portugese Algarve. A Rocha werkt op alle continenten aan kleinschalige natuurbeschermingsprojecten, die zich richten op onderzoek, natuurbescherming en natuur- en milieueducatie.

A Rocha Bennekom

In Nederland zijn momenteel diverse lokale initiatieven, waarvan Bennekom er een is.

In Bennekom is een groep vrijwilligers maandelijks actief op de Franse Kamp om een bijzonder gebied te onderhouden. Daarnaast organiseert zij wandelingen en excursies.

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/ARochaEdeBennekom/

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Informatie: Wilma van de Veen/ tel. 06 21287674/ wilmavandeveen@gmail.com (lid kernteam Arocha Bennekom).

Of via bennekom@arocha.org.