• Elwin van der Kolk signeert bij Novita Bennekom

    H.M. van der Kolk

Bennekommer Elwin van der Kolk signeert bij Novita

23-09-2017, 16:30 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 30 september 2017,
13:30 tot 15:00

Locatie:

Dorpsstraat , Bennekom
Boekhandel Novita
Bennekom

De Bennekomse kunstschilder en illustrator Elwin van der Kolk geeft op zaterdag 30 september tussen 13.30 en 15.00 uur een signeersessie bij Boekhandel Novita in Bennekom.

Deze zomer verscheen de Zakgids Vogels van Nederland en België met daarin de illustraties van Van der Kolk. Hij tekende voor het boek alle vogels die in ons land voorkomen, inclusief een aantal bijzondere soorten. "Vogels kijken is populairder dan ooit. Het idee dat een hele generatie nieuwe vogelliefhebbers nu met mijn gids op stap gaat, vind ik geweldig. Want genieten en waarderen begint met kennen. Hopelijk volgt daarna beschermen", aldus Van der Kolk. De illustraties sieren inmiddels ook meerdere producten waarmee bij aankoop het werk van Vogelbescherming Nederland wordt gesteund zoals posters, ansichtkaarten, mokken, placemats en notitieboekjes.

De schilderijen van Elwin van der Kolk zijn internationaal bekend. Hij is lid van de prestigieuze Society of Animal Artists en werk van hem werd al verschillende jaren toegelaten tot de expositie van Birds in Art in de VS. Afgelopen zomer werd Elwin uitgenodigd om een week te komen werken in het Britse Nature in Art Museum.

Zaterdag 30 september signeert Elwin tussen 13.30 en 15.00 uur bij Boekhandel Novita in Bennekom. Daarnaast zijn ook verschillende producten met zijn werk te koop en zal Elwin ter plekke aan het werk zijn en vogels tekenen en schilderen. Het is niet nodig om vooraf uw komst bij de boekhandel te melden, wel is het verstandig om van tevoren een exemplaar van de 'Zakgids van Nederland en België' (à € 15,95) te reserveren.