Koel hoofd

Het is zweten en puffen deze week, vanwege de tropische temperaturen. Een verkoelend ijsje gaat er wel in, al was het alleen maar om het hoofd koel te houden.

Met dit soort warme dagen zie ik het gekozen plan voor een nieuw marktplein al helemaal voor me. Want een bureau ontwierp vijf eilandjes met veel groen én...een waterpartij met zogenoemde spuitertjes.

Merkwaardig woord trouwens, maar het zijn fonteintjes die uit het stenen plein komen en alle kanten op gaan spuiten. In andere steden zag ik tijdens warme zomers dat kinderen zich daarmee geweldig kunnen vermaken, spetterend en experimenterend met het water in de zonnestralen. Goed idee dus. Helaas is het ook in Ede niet altijd zomer en hoop ik dat het 's winters ook een aantrekkelijke plek is.

Dat spuitende water hebben we nu dus nog niet voor handen. Gelukkig kunnen we ons zaterdag wel laven aan een heerlijke Zomerbries. In hartje Ede vindt namelijk een vermakelijk theaterfestival plaats met deze verkoelende naam. Drie gekke mannetjes op minipaardjes, een bokswedstrijd, een theaterdier, een roterende spiegelcabine met een betoverend effect, een tuimelaarsmast en kinderen kunnen zelf limonade tappen, draaien in de molen van Dieromdom en een workshop piepschuimprinting volgen.

Het is te hopen dat onze nieuwe burgemeester René Verhulst dit ook allemaal kan waarderen. In het heetst van de (politieke) strijd moet de man uit Goes immers wel het hoofd koel houden. Wie weet kan hij dan verfrissing zoeken bij de fonteintjes op de markt en de jaarlijkse Zomerbries.

Freek Wolff