Nieuw Koopwoning Adviescentrum

Advertorial

EDE Aan de Boogstraat 16 (tegenover achteruitgang Hema) is per december 2015 een nieuw makelaarskantoor gestart. Het betreft Koopwoning Adviescentrum dat kopers en verkopers van woningen op een laagdrempelige wijze informeert. Om bekendheid te krijgen biedt Koopwoning Adviescentrum de eerste vijf eigenaren die hun huis willen verkopen, gratis makelaarsbegeleiding.

De oprichter, Ro van der Zandt, is ruim 25 jaar actief op het gebied van onroerende zaken. Hij is in 1990 beëdigd als makelaar en later ook als rentmeester. ,,Woningen verkopen is nooit een standaard procedure en dat zal het ook nooit worden. Elke koop en verkoop heeft bijzondere aspecten en ook de belangen van kopers/verkopers zijn anders.''

VERKOOP Ondanks het feit dat er al veel makelaarskantoren zijn en er ook steeds meer internetmakelaars komen, is er behoefte aan een transparante en betaalbare makelaarsdienst. In de praktijk blijkt dat een eigenaar zijn woning niet op de juiste wijze kan verkopen. Dat heeft te maken met het feit dat hij daar zelf emotioneel bij betrokken is en dus minder objectief kan handelen. Een verkoper die zijn woning toont aan geïnteresseerden, maakt hierdoor ongemerkt belangrijke fouten. Door het kijken door de ogen van een mogelijk geïnteresseerde koper wordt een veel doeltreffender resultaat bereikt. Van der Zandt: ,,Het belang van de verkoper, onze verkoper, is dan ook het belangrijkste. In het kader van integriteit wordt er maar één belang gediend, dat van de koper of van de verkoper.''

AANKOOP Steeds vaker wordt een aankoopmakelaar ingeschakeld. Al sedert 1987 verzorgt Ro van der Zandt zoek- en aankoopbegeleiding, Van deze kennis en ervaring kunnen (toekomstige) kopers profiteren bij hun zoektocht naar een geschikte woning. Door op een centrumlocatie kantoor te houden, wordt een groter publiek bereikt. ,,Kopers zijn vaak onvoldoende geïnformeerd en gaan zelf aan het onderhandelen. Helemaal fout'', aldus Van der Zandt, ,,omdat het een belangrijke beslissing is met grote financiële gevolgen. De verkopende makelaar behartigt namelijk de belangen van de verkoper. Met een aankoopmakelaar voorkom je dat je 'een stapje' overslaat en voorkom je een miskoop. Koopwoning Adviescentrum is objectief en niet gebonden aan hypotheekadviseurs. Hierin verschillen wij van hypotheekadviseurs die ook als aankoopmakelaar optreden, omdat wij geen belang hebben bij het sluiten van een hypotheek. Wij gaan écht voor de belangen van de koper voor de beste voorwaarden en laagste prijs.'' Als er hypotheekadvies nodig is, heeft Koopwoning Adviescentrum contacten met onafhankelijke adviseurs.

Mensen die op zoek zijn naar een woning of geïnteresseerd in aan- of verkoopondersteuning, zijn van harte welkom op het kantoor in de Boogstraat 16 in Ede. Voor het maken van een afspraak kunnen geïnteresseerden bellen met 0318 - 75 10 50.